вівторок, 13 травня 2008 16:08

Абхазія пояснила, як "коректно" збивати безпілотники

Абхазькі сили ППО навчилися збивати грузинські безпілотні літаки так, щоб після їх падіння зберігалися крупні уламки, заявив "Інтерфаксу" у вівторок заступник міністра оборони Абхазії Гарі Купалба.

"Оскільки в Тбілісі не хочуть визнавати, що збиті нашими озброєними силами літаки належать Грузії, ми вимушені збивати їх коректніше, щоб за фрагментами, що залишилися, можна було зафіксувати серійний і бортові номери", - сказав Купалба.

Він пояснив, що від раніше збитих літаків-шпигунів залишалися мало уламків, оскільки, коли ракета "земля - повітря" безпосередньо потрапляла в дрон (безпілотний літак-розвідник), при вибуху температура досягала до 3000 градусів, і виготовлений з композитних матеріалів беспілотник згорав майже дотла".

"Тепер ракету, випущену по літаку, ми підриваємо на підльоті до дрону, він вражається вибуховою хвилею і не згорає дотла. На знайдених в понеділок обламаннях літака виразно видно всі дані - його серійний номер 554, бортовий 104, а також дата випуску - 23 січня 2008 року", - відзначив Купалба.

Він також повідомив, що "в даний час в міністерстві оборони знаходяться експерти місії ООН і миротворчих сил СНД, які вивчають уламки літака-розвідника і фіксують всі його дані".

Як заявляють в Сухумі, над територією Абхазії з початку весни збито вже сім грузинських безпілотників. Два останні літаки були збиті 12 травня, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія пояснила, як "коректно" збивати безпілотники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі