четвер, 11 вересня 2008 13:04

Абхазія підпише угоду з РФ про розміщення військових баз

Абхазія підпише  з Росією угоду про розміщення військових баз на своїй території, яка не тільки захистить республіку від агресії, але і допоможе їй зміцнитися на суші і в морських акваторіях, заявив президент Абхазії Сергій Багапш на зустрічі з учасниками дискусійного клубу "Валдай".

"Підписуватиметься військова угода з Росією по розміщенню військових баз на території Абхазії, щоб не було агресії, знищення і приниження народу, геноциду, що сталося в Південній Осетії", - сказав Багапш. За його словами, це питання практично вирішене.

За його словами, цей документ також допоможе "зберегтися Абхазії не тільки на суші, але і в морській акваторії".

Багапш відзначив, що багато благополучних країн об"єднуються у всілякі блоки, зокрема для того, щоб у разі форс-мажорних обставин прийти на допомогу.

"Хоче Грузія в НАТО - це їм вирішувати, їх справа. Ми зробили свій вибір", - додав Багапш.

Він привів приклад підписаної угоди між США і невизнаним Тайванем, по якому у разі агресії США вступає на Тайвань.

"Це нормальна форма роботи. Після підписання угоди російські війська будуть розгорнені в достатній кількості, щоб ні у кого не виникло бажання грабувати, принижувати і вбивати народ Абхазії".

Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії 26 серпня, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Абхазія підпише угоду з РФ про розміщення військових баз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі