четвер, 28 серпня 2008 16:50

Абхазія не планує ставати частиною Росії

Міністр закордонних справ Абхазії Сергій Шамба заявив, що республіка не збирається приєднуватися до Росії. За словами Шамби, статус республіки визначений її конституцією і результатами всенародного референдуму, згідно яким йдеться тільки про незалежність Абхазії.

Як незалежні республіки Абхазію, а також Південну Осетію визнала тільки Росія - відповідний указ президент Дмитро Медведєв підписав 26 серпня 2008 року. Рішення Кремля засудили США і Євросоюз; Москву закликали переглянути своє рішення і поважати територіальну цілісність Грузії. Тбілісі вважає дії російської влади анексією грузинської території.

Зазначимо, що за наслідками опитування фонду "Громадська думка", більше половини росіян хочуть приєднання Абхазії до Росії - 63 відсотки респондентів відповіли на відповідне питання ствердно. Прихильників визнання Абхазії в Росії дещо більше - рішення Медведєва підтримують 67 відсотків росіян, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Абхазія не планує ставати частиною Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі