неділя, 17 лютого 2008 17:35

Абхазія і Південна Осетія закличуть визнати їхню незалежність

Абхазія і Південна Осетія найближчим часом звернуться до Росії, інших країн СНД і ООН з проханням визнати їхню незалежність.

"Ситуація з Косово є прецедентом, і не можна говорити про унікальність косовського прикладу. Найближчим часом Абхазія звернеться до Росії, СБ ООН з проханням визнати її незалежність", - заявив в неділю президент Абхазії Сергій Багапш.

"Все ж таки розмови про унікальність косовської ситуації є проявом політики подвійних стандартів", - відзначив він, підкресливши, що подібна політика йде врозріз з міжнародним правом.

"Незалежно від позиції США і ряду європейських держав, Абхазія продовжить боротьбу за незалежність", - сказав Багапш.

У свою чергу президент Південної Осетії Едуард Кокойти також заявив: "У Південної Осетії і Абхазії більше політико-правових підстав для визнання їх незалежності, ніж у Косова". "Те, що сьогодні робить Косово, відбулося в Абхазії і Південній Осетії ще 17 років тому", - підкреслив він.

"Південна Осетія звернеться найближчим часом до країн СНД, ООН з проханням визнати нашу незалежність. Упевнений, що незалежність Південної Осетії і Абхазії буде визнана найближчим часом", - відзначив Кокойти, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Абхазія і Південна Осетія закличуть визнати їхню незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі