середа, 13 лютого 2008 08:38

Аббас виступив проти знищення керівників ХАМАСу

Глава Палестинської автономії (ПА) Махмуд Аббас у вівторок, 12 лютого, дав інтерв"ю телебаченню Бахрейна, під час якого заступався за лідерів руху ХАМАС, повідомляє The Jerusalem Post.

За словами Аббаса, знищення керівників ХАМАСу "призведе до подальшого ускладнення ситуації".

"Ми проти точкових ліквідацій. (Активісти) ХАМАСу - наші брати і частина палестинського народу", - пояснив керівник ПА.

Щодо ходу діалогу з Ізраїлем Аббас сказав, що Єрусалим, мабуть, припинить переговори, якщо ситуація навколо Сектора Газа і західного берега Іордана погіршуватиметься. Проте самі палестинці, відзначив він, готові й надалі вести діалог.

Крім того, лідер автономії заявив, що найбільш хвороблива - як для ізраїльтян, так і для палестинців - тема Східного Єрусалиму вже обговорюється з ізраїльськими партнерами. Ця заява Аббаса може викликати переполох в Ізраїлі, оскільки більшість громадян країни виступають категорично проти самої можливості обговорення з арабами статусу міста.

Нагадаємо, що "брати" Аббаса з ХАМАСу влітку 2007 року повалили його владу в Секторі Газа. При цьому безліч прихильників палестинського лідера потрапили у в"язниці, а деяких було вбито, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Аббас виступив проти знищення керівників ХАМАСу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі