четвер, 21 червня 2007 09:31

Аббас відмовився вести переговори з "Хамас"

Голова Палестинської національної адміністрації (ПНА) Махмуд Аббас заявив, що створений ним надзвичайний уряд не має наміру вести діалог з угрупуванням "Хамас", і назвав його членів "кривавими терористами".

У ході першого звернення до народу глави ПНА після встановлення рухом "Хамас" контролю над сектором Газа,  Аббас виступив з різкою критикою ісламізму, звинувативши їх у безпрецедентному насильстві і, як він висловився, спробі створення "імперії тьми" у  Палестині.

Він має намір передати повноваження палестинського парламенту, більшість у  якому складають члени і прихильники "Хамас", Раді національної безпеки Палестини, підконтрольній ФАТХ. Після цього скликаний Аббасом надзвичайний уряд зможе отримати формальне схвалення.

Аббас привів до присяги надзвичайний уряд автономії 17 червня. Колишній кабінет міністрів, сформований представниками руху "Хамас", було розпущено 14 червня, після того, як бойовики угрупування у ході зіткнень з членами ФАТХ встановили контроль над сектором Газу. Рішення про розпуск уряду в "Хамас" проігнорували, передає Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Аббас відмовився вести переговори з "Хамас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі