вівторок, 10 липня 2007 14:43

9-річний росіянин заразився ВІЛ, вживаючи наркотики

У Росії зафіксований випадок передачі вірусу імунодефіциту 9-річній дитині, яка вживала наркотики. Про це у вівторок на засіданні круглого столу, присвяченого профілактиці ВІЛ-інфекції серед молоді, повідомив керівник відділу організації нагляду за ВІЛ/СНІД Росспоживнагляду РФ Олександр Голіусов. Це найраніший випадок зараження ВІЛ у країні, не пов"язаний з передачею вірусу від матері до дитини при народженні.

За даними експертів круглого столу, сьогодні понад 80 відсотків ВІЛ-інфікованих припадає саме на молодь, тому вести профілактику цього захворювання необхідно зі шкільного віку.

За інформацією Росспоживнагляду, сьогодні в Росії зареєстровано понад 386 тисяч ВІЛ-інфікованих. Число діагностованих випадків СНІДу – 2 380, з них серед дітей – 214. Померло від СНІДу 1 653 особи, зокрема 142 дитини.

На даний час препарати для лікування ВІЛ-інфекції отримують 26 тисяч пацієнтів, зокрема 20036 осіб у рамках національного проекту, з них у державних установах федеральної служби виконання покарань – 2430 осіб, передає Новый Регион.

Зараз ви читаєте новину «9-річний росіянин заразився ВІЛ, вживаючи наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі