понеділок, 16 липня 2007 09:04

9-річний хлопчик переплив одну з найбільших річок Росії за 25 хвилин

9-річний Андрій Кряквін перетнув річку Зею - одну з найбільших в Амурській області. Йому довелося подолати більше кілометра, і Андрій успішно зробив це за 25 хвилин.

Юний плавець має намір встановити рекорд в номінації "найбільша кількість подоланих річок і проток на території Росії" і початків з Далекого Сходу. Він вже переплив протоку Босфор Східний, що в бухті Золотий Ріг, а також канал між островами Російський і Олена у Владивостоку і річку Біра в Біробіджані.

Умовою запливу була відсутність будь-якого спорядження, а також безперервний запис на відео. Плавця підстраховувала патрульна група рятувальників, а на відео його знімав представник Головного управління МНС. Уродженець міста Лівни Орловськсї області, мандрує Росією у супроводі свого батька, Андрій після запливу негайно відправився до Чити, де перед ним з"явиться річка Інгода. Потім плавець відправиться до Улан-Уде для підкорення Селенги.

Спочатку Андрій збирався перепливти Амур. Але оскільки Амур є прикордонною річкою, підприємству перешкодили митні формальності.

Якщо Кряквін перепливе всі намічені ним річки, то його занесуть у "Книгу рекордів планети", яка видається в Москві, а також інформацію про встановлені рекорди надішлють в редакцію "Книги рекордів Гіннеса".

Андрію Кряквіну в жовтні виповниться 10 років, цієї осені він піде в четвертий клас, передає РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «9-річний хлопчик переплив одну з найбільших річок Росії за 25 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі