пʼятниця, 22 січня 2010 10:55

9-річний хлопчик став наймолодшим у світі системним адміністратором

9-річний хлопчик став наймолодшим у світі системним адміністратором

9-річний Марко Чаласан з Македонії став наймолодшим у світі системним інженером Microsoft. Нещодавно він склав іспит на отримання відповідного сертифіката, повідомляє Хакер.ru.

Свій перший рекорд вундеркінд встановив у 6 років, ставши наймолодшим сертифікованим системним адміністратором. У світі IT його називають Моцартом комп"ютерів.

Марко Чаласан встиг випробувати свої сили в адмініструванні справжньої комп"ютерної мережі, яка належить одній з некомерційних організацій. Ще одним місцем роботи юного дарування є його власна школа, де Марко викладає основи комп"ютерної грамотності молодших школярів у віці від 8 до 11 років.

У розпорядженні вундеркінда - цілий комп"ютерний клас із 15 робочими станціями, наданими Міністерством освіти. Вдома у Марко можна знайти ще 5 комп"ютерів, що належать хлопчику і його батькові, який також працює в сфері ІТ.

Для того щоб Марко міг приділяти більше часу своїй улюбленій справі, йому було надано вільний графік відвідування шкільних занять. Іноді юний адміністратор буває на уроках лише кілька разів на місяць. Керівництво школи також видало юному учителю інформатики персональний комплект ключів від комп"ютерного класу та дозволило відвідувати місце роботи в будь-який зручний час.

У 2007 році дев"ятирічний Шень Шіцзюнь став наймолодшим студентом математичного факультету університету "Цзюнь Хуей" у Гонконгу. Юний студент мало не з пелюшок почав демонструвати феноменальні здібності в загальному розвитку і, зокрема, в математиці.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «9-річний хлопчик став наймолодшим у світі системним адміністратором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі