вівторок, 01 квітня 2008 15:23

97-річна француженка виходить заміж за свого 101-річного прихильника

Після 50 років роману 97-річна француженка і 101-річний італієць вирішили одружитися. Пара подала документи до італійського РАГСу і очікує, що церемонія весілля пройде ще до початку літа, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на французькі ЗМІ.

За півстоліття своїх стосунків у пари не виходило залишатися разом на довгий час: до 75 років обидва працювали в різних містах, а потім побаченням заважали відстані і великі сім"ї закоханих.

Мадам Сильві Базан жила і працювала в Монако, її залицяльник - в Італії. Зустрічатися їм вдавалося лише по вихідним і під час відпусток.

Втім, обох така ситуація влаштовувала, і одружуватися вони не збиралися. Тільки вже досягнувши солідного віку, вони зважилися зробити цей крок.

"Ми не призначили дати церемонії, проте я б хотіла, щоб це відбулося щонайшвидше, бажано ще до літа", - говорить Сильві Базан.

До речі, зараз у Франції проживає понад 20 тисяч людей у віці 100 років і старше, з 1990 року їх кількість виросла більш ніж в п"ять разів. За прогнозами вчених, є вірогідність, що до 2050 року їх буде більше 60 тисяч.

Довгожительство французів експерти пояснюють розвитком медицини, зокрема, своєчасною діагностикою і лікуванням хвороб. Проте не варто забувати, що тенденція збільшення тривалості життя таїть і певні економічні небезпеки: за тими же прогнозами, в 2050 році 16,6% населення буде старше 75 років.

Середня тривалість життя французів зараз складає 84,5 років у жінок і 77,6 - у чоловіків, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «97-річна француженка виходить заміж за свого 101-річного прихильника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі