середа, 11 вересня 2013 09:46

92 країни втратили своїх громадян під час теракту 11 вересня 2001 року у США
7

Фото: фото:Reuters

 

Людство ніколи не забуде терористичні атаки дев'ятнадцяти ісламістів "Аль -Каїди ", які захопили в повітрі пасажирські літаки і спрямували їх на таран будівель Всесвітнього торгового центру у США .

На борту лайнерів було приблизно по 30-35 тисяч літрів авіаційного гасу кожен. Це перетворило їх у величезні бойові снаряди з сотнями ні в чому не винних людей на борту.

Відомо, що в результаті атак загинули 2977 осіб, якщо не вважати їх вбивць - смертників. Однак не масова смерть цивільного населення була метою терористів - це був виклик західної цивілізації.

Атаки двох Боїнгів зруйнували і спалили дві вежі, ще одна згоріла в результаті серії вибухів газу і пожежі .

Загинули в результаті терористичної атаки громадяни США і ще 91 держави: частина в момент зіткнення літака з вежами, інші - у вогні і під час обвалів. Близько двохсот чоловік з числа, які потрапили в пастку на верхніх поверхах веж зістрибнули вниз, сподіваючись хоч на мінмальний шанс спасіння.В цей день загинули сотні пожежників, десятки поліцейських , лікарі.

Довели, що за 19 - ма терористами - смертниками стоїть "Аль -Каїда" - організація, створена за підтримки уряду США для координації дій арабських моджахедів проти радянських військ в Афганістані.

Зараз ви читаєте новину «92 країни втратили своїх громадян під час теракту 11 вересня 2001 року у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі