середа, 25 липня 2007 10:12

900 кг кристалізованого фосфору зібрали на Львівщині

900 кг кристалізованого фосфору зібрали на Львівщині
На місці техногенної катастрофи на Львівщині зібрано близько 900 кг кристалізованого фосфору

Тривають роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася 16 липня в Буському районі Львівської області на залізничному перегоні Красне-Броди поблизу станції Ожидів Львівської залізниці.

Як повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, станом на 7 годину 25 липня обстановка в зоні надзвичайної ситуації перебуває під повним контролем. Силами залізниці у взаємодії з підрозділами МНС піднято і завантажено на залізничні платформи 15 цистерн, повністю відновлено парну колію в районі аварії, силами 704 полка РХБЗ зібрано близько 900 кг кристалізованого фосфору та влаштовоно дамбу для збору води. Згідно із затвердженим планом проводяться роботи з рекультивації забрудненої фосфором території.

На стаціонарному лікуванні в медичних закладах Львівської області знаходиться 120 осіб, з них 32 дитини та 14 рятувальників, які брали безпосередньо участь у гасінні пожежі, їх стан задовільний. Важких хворих немає.

16 липня о 16.55 у Буському районі Львівської області на залізничному перегоні Красне-Броди біля станції Ожидів Львівської залізниці внаслідок нез`ясованих обставин сталася аварія вантажного потяга. У складі потягу знаходилося 58 вагонів, у тому числі 15 спеціальних цистерн по 50 тонн кожна, з жовтим фосфором.

Вантажовідправник - Республіка Казахстан (станція Аса), вантажоотримувач - Польща (станція Оклеса). Внаслідок аварії зійшло з колії 15 цистерн з жовтим фосфором, 6 з яких загорілося. Під час пожежі у повітря виділялися продукти хімічної реакції фосфору з повітрям, у результаті чого хмара зазначених речовин розповсюдилася на територію населених пунктів. У зону можливого хімічного забруднення потрапило 14 населених пунктів Буського та Радехівського районів Львівської області, у яких проживає близько 11 тис. чоловік.

Жовтий фосфор - отруйна, вогненебезпечна речовина, що може завдати суттєвої шкоди здоров"ю людини та навколишньому середовищу, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «900 кг кристалізованого фосфору зібрали на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі