четвер, 14 червня 2007 13:22

90 тисяч росіян прийшли вклонитися мощам апостола Луки

З 9 по 13 червня мощам євангеліста Луки в храмі Христа Спасителя вклонилися більше 90 тисяч віруючих, повідомили в четвер у Фонді Андрія Первозданного. Цей Фонд був ініціатором принесення святині.

Віруючі по п"ять-сім годин стоять у черзі, щоб прикластися до мощів. На автобусах приїжджають численні групи паломників, зокрема з монастирів.

Чесну главу апостола було доставлено в кафедральний собор країни 9 червня увечері з російського Свято-Пантелєймонова монастиря на Святій горі Афон. Святиню під час цілонічного пильнування зустрів патріарх Московський і всієї Русі Алексій II, декілька тисяч віруючих і близько 40 архієреїв Російської православної церкви, які прибули в столицю для участі в святкуванні 17-ї річниці з дня інтронізації патріарха.

Мощі апостола Луки перебуватимуть у храмі Христа Спасителя до 17 червня. Після цього їх доставлять у Санкт-Петербург, потім – у Київ, Запоріжжя, Красноярськ, Кемерово, Барнаул, Волгоград, Елісту і, нарешті, у Мінськ, звідки 12 липня святиню відправлять назад на Афон, повідомляє NEWSru.

 

Зараз ви читаєте новину «90 тисяч росіян прийшли вклонитися мощам апостола Луки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі