понеділок, 07 липня 2008 15:50

90% молочних продуктів в Україні з надмірною кількістю консервантів

Більше 90% кисломолочних продуктів в Україні містять кількість консервантів, а саме бензолової кислоти, що перевищує безпечну для здоров"я людини норму. Про це свідчать результати перевірок Державного комітету України з питань технічного регулювання і споживчої політики, які сьогодні під час "круглого столу" озвучив начальник науково-дослідного Центру перевірки продукції "Укрметрдержстандарт" Володимир Семенович.

Були проведені перевірки кисломолочної продукції у всіх регіонах України. "Коли ми перевірили кисломолочні продукти, в них ми виявили і штучні фарбники, і консерванти, і сорбінову, і бензолову кислоти. У гонитві за прибутком виробники купували дешеві фруктові наповнювачі, які не передбачені для використання в молочних продуктах", - підкреслив начальник Центру, додавши, що "кисломолочні продукти відносяться до тієї категорії продуктів, де заборонено використовувати штучні фарбники і консерванти".

За словами В.Семеновича, вміст бензолової кислоти ендогенного походження (наприклад, природним способом в процесі бродіння кисломолочних виробів) в кисломолочних продуктах не повинен перевищувати 5 мл/кг. "У такій кількості вона не впливає на здоров"я споживача. Все, що перевищує цю норму - це або привнесено штучно, або сировина, яка використовується для виробництва кисломолочних продуктів, має велику мікробіологічну забрудненість, утворюючи при цьому великі кількості даної кислоти", - підкреслив В.Семенович, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «90% молочних продуктів в Україні з надмірною кількістю консервантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі