понеділок, 02 липня 2007 20:13

90 млн грн перевів у готівку сімферопольський центр конвертації

У Сімферополі в рамках проведення операції "Курорт-2007" співробітники сімферопольської податкової міліції спільно з працівниками головного управління Служби безпеки України в Криму припинили діяльність центру конвертації, через рахунки якого пройшло більше 90 млн грн.

Як повідомили в прес-службі управління податкової міліції в автономії, центр конвертації для незаконного переведення у готівку грошових коштів був створений на базі шести кримських приватних фірм. Його організував житель Сімферополя, що створив злочинну групу, до якої увійшли посадовці суб"єктів господарської діяльності Криму.

При цьому, директорами деяких фірм центру були молоді мешканки з сільських районів Криму і сімей з середнім достатком. Дівчата з середньою освітою і без досвіду керівної роботи за суму від 1 до 1,5 тыс.грн в місяць підписували різні рахунки, договори, чеки, не замислюючись про законність своїх дій.

Клієнти центру конвертації перераховували безготівкові засоби за, нібито, придбані товари і послуги на рахунки підприємств, що входять до складу центру. Їм поверталася вже готівка за вирахуванням 3-5% від перерахованих сум - за послуги.

Всього ж за час своєї діяльності центр конвертації незаконно "відмив" близько 93 мільйонів гривень.

Співробітники податкової міліції і СБУ провели 11 обшуків за місцем розташування офісу центру конвертації і за адресами мешкання осіб, причетних до його діяльності, в ході яких виявлено і вилучено більше 240 тыс. грн, 2 касових апарати, первинні бухгалтерські і податкові документи, штампи і друк різних підприємств.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст. 205 Кримінального Кодексу України (фіктивне підприємництво).

Зараз проводяться заходи щодо встановлення повного кола учасників роботи центру конвертації і його клієнтів, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «90 млн грн перевів у готівку сімферопольський центр конвертації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі