середа, 08 жовтня 2008 16:04

9 жовтня у найбільших містах України стартує фестиваль "Азія-кіно-2008"

9 жовтня у найбільших містах України стартує фестиваль "Азія-кіно-2008"

У четвер, 9 жовтня, в Україні стартує V ювілейний фестиваль АЗІЯ-КІНО, який охопить найбільші міста країни. У програму ввійшли шість нових стрічок від провідних режисерів Сходу.

За словами організаторів, цього року покажуть різножанрову програму за п"ять років існування фестивалю. Гонконгський бойовик, драму, хорор, суши- вестерн - цього разу глядачі зможуть побачити всі провідні напрямки азіатського кіно.

За традицією фестиваль відкриє фільм Кім Кі-Дука, цього разу , це нова, по-азійськи лаконічна драма Зітхання, номінована в Каннах на Золоту пальмову гілку.

У програмі фестивалю також: Банзай, режисер! великого й жахливого Такеши Китано, Сукіякі вестерн Джанго легендарного Такаши Мііке, Кайдан від батька засновника хорора - Хідео Накаті, Таємне сяйво від одного з головних світочів нового південнокорейського кіно - Лі Чан Дона, Знедолені - гонконгського класика Джонні То.

Зазначимо, АЗІЯ- КІНО цього року пройде вп"яте. За останні чотири роки програму фестивалю побачили більше 40 000 глядачів в 15 найбільших містах України.

Докладний опис фільмів, інформацію про режисерів, дати та іншу корисну інформацію про подію можна знайти на офіційному сайті фестивалю - asiakino.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «9 жовтня у найбільших містах України стартує фестиваль "Азія-кіно-2008"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі