вівторок, 02 жовтня 2007 10:14

9 країн приєднаються до Шенгенської зони раніше на два тижні

За тиждень до католицького Різдва дев"ять нових членів Євросоюзу увійдуть до Шенгенської зони. Це на два тижні раніше, ніж передбачалося раніше.

Зокрема Руї Перейра, міністр внутрішніх справ Португалії, головуючий наразі в ЄС заявив, що всі необхідні перевірки і узгодження завершені.

Відтепер Словаччина, Словенія, Угорщина, Чехія, Польща, Мальта, Латвія, Литва і Естонія можуть за бажанням відмінити прикордонний контроль на загальних межах.

У європейських аеропортах паспортний контроль для громадян цих країн збережеться до березня 2008 року.

Проте Кіпр, який теж є членом Євросоюзу має намір принаймні ще рік не приєднуватися до Шенгенської зони, повідомляє УНІАН.

Шенгенська угода про прикордонний контроль на внутрішніх кордонах між європейськими країнами була підписана в 1985 році. Зараз до договору приєдналися Бельгія, Люксембург, Нідерланди, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Греція, Австрія, Швеція, Фінляндія, Данія, Норвегія і Ісландія.

Зараз ви читаєте новину «9 країн приєднаються до Шенгенської зони раніше на два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі