пʼятниця, 01 червня 2007 10:57

80 відсотків російських турфірм опинилися поза законом

До першого червня у Федеральне агентство з туризму (Ростуризм) було подано 1,8 тисяч заявок від туроператорів на включення їх в єдиний федеральний реєстр, без внесення до якого їхня діяльність вважається незаконною.

Оскільки всього з 2002 року було видано 10 тисяч ліцензій на здійснення туроператорської діяльності, 80 відсотків раніше зареєстрованих турфірм не зможуть працювати на ринку.

Кожна заявка розглядається протягом п"яти днів, тому цим туроператорам доведеться тимчасово припинити діяльність, поки вони не будуть включені в реєстр. У відомстві відзначили, що список поповнюватиметься компаніями, які пройдуть експертизу . Проте навряд чи там з"являться ще дев"ять тисяч фірм.

Згідно з поправками в закон "Про основи туристської діяльності в РФ", які набули чинності першого червня, туроператори повинні були отримати в банку або у страховій компанії фінансові гарантії на свою діяльність - 500 тисяч рублів в рік для внутрішнього туризму і п"ять мільйонів рублів для міжнародного (у другий і подальші роки дії закону - 10 мільйонів). Це було головною умовою занесення в реєстр, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «80 відсотків російських турфірм опинилися поза законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі