вівторок, 03 липня 2007 13:57

80 тисяч людей гине від глобального потепління

Всесвітня організація охорони здоров"я говорить, що за її підрахунками майже 80 тисяч людей щороку гине в Азії від хвороб, викликаних глобальним потеплінням.

Виступаючи в малайзійській столиці Куала Лумпур, один з директорів ВОЗ Шигеру Омі заявив, що ця статистика, яка представляє лише половину глобальної кількості пов"язаних із змінами клімату смертельних випадків, є прямим наслідком підвищення температур.

Він розповів, що малярія вперше виявлена в Бутані і в декількох частинах Папуа Нової Гвінеї. Він також пов"язав почастішання випадків тропічної лихоманки в Сінгапурі із збільшенням за двадцять років місцевих температур на півтора градуси.

Світ вже проінформований, що зміна клімату спричинить за собою підвищення рівня моря, повені, засухи і безжальні шторми. Але Всесвітня організація охорони здоров"я застерігає, що підвищення температури сприяє розповсюдженню хвороб.

Омі сказав делегатам з 16 східно--азіатських країн включно з Китаєм, Індією, Японією, що вони будуть вимушені змінити свій спосіб життя і замість автомобілів їздити на велосипедах.

Таку пораду важко буде застосувати в таких країнах як Камбоджа і В"єтнам, де велосипеди асоціюються з бідністю минулого, а автомобіль вважаються символом заможності і майбутнього.

ВОЗ вважає, що внаслідок глобального потепління вже зараз в Азії щороку вмирає 70 тисяч людей, тоді як від забруднених викидів лише в Китаї вмирає ще 400 тис. щороку, повідомляє Главред.

Зараз ви читаєте новину «80 тисяч людей гине від глобального потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі