середа, 26 грудня 2018 13:32

8 років у колонії: у Росії засудили українського адвоката

8 років у колонії: у Росії засудили українського адвоката
У Росії засудили українського адвоката Фото: Любимый Херсон

У Росії українця засудили до 8 років колонії суворого режиму.

Нижегородський суд виніс вирок українському адвокату Ігорю Кияшку за звинуваченням у шпигунстві та спробі контрабанди військового обладнання, розповідає ТСН.

За версією звинувачення, Кияшко намагався купити в Росії та вивезти в Україну лопатки двигуна РД-33, який використовується на винищувачах Міг-29. Продаж проходив під контролем ФСБ, його затримали під час передачі грошей. Кияшко визнав провину за цим епізодом.

Кияшка також визнали винним у спробі зібрати інформацію щодо радіолокаційної станції, яку застосовують у зенітних ракетних комплексах С-400. За словами Кияшка, секретні документи йому підкинули під час затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російському активісту дали 3 роки в'язниці за можливу участь у "Правому секторі"

Адвокат Кияшка Олексій Матасов вважає вирок досить м'яким і не має наміру його оскаржувати.

Північно-Кавказький окружний військовий суд оголосив вирок фігурантам першої Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір". Рустема Абільтарова, Ремзі Меметова і Зеврі Абсеїтова засудили до 9 років колонії суворого режиму. Енвера Мамутова - до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, що було максимально можливим строком.

Адвокати збираються оскаржувати рішення суду, повідомляє об'єднання "Кримська солідарність".

Зараз ви читаєте новину «8 років у колонії: у Росії засудили українського адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі