вівторок, 27 листопада 2007 12:12

8 бізнесменів обікрав шахрай, який представлявся племінником замміністра

Співробітники управління у боротьбі з організованою злочинністю затримали підозрюваного у шахрайстві, який видавав себе за полковника міліції в Києві.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ Києва.

За інформацією міліції, затриманий протягом декількох років представлявся полковником міліції, співробітником центрального апарату МВС і пропонував заможним бізнесменам допомогу у вирішенні питань з ліцензування різних видів економічної діяльності, амністування й зниження податкового пресу, посилаючись на великі зв"язки.

Крім цього, у зв"язку з тим, що прізвище затриманого Присяжнюк, він представлявся як племінник заступника міністра або як родич генерального прокурора.

При знайомстві з оперативниками УБОЗ шахрай заявив, що працює полковником у міністерстві, але замість міліцейського посвідчення пред"явив підроблений документ, що він є членом комітету з координації роботи правоохоронних органів при Президентові.

Вартість послуг затриманого становила від декількох тисяч до декількох десятків тисяч гривень.

Зараз слідство встановило 8 потерпілих, а завданий ним збиток оцінюється в 80 тис. гривень.

Прес-служба ГУ МВС Києва повідомляє, що 32-річний затриманий народився у Львівській області, виховувався в дитячому будинку.

Перший раз шахрай попався на крадіжці, коли був учнем ПТУ, а в 1991 році був засуджений до 6 років позбавлення волі за 4 ст. Кримінального кодексу.

Затриманий розшукувався міліцією Львівської області за підозрою у здійсненні злочину.

За інфорацією оперативників, шахрай приїхав у Київ наприкінці 2004 року й почав видавати себе за міліціонера.

За деяким даними, він коментував у прямому ефірі на одному з телеканалів дії міліції під час виборів Президента й видавав себе за офіцера Інтерполу, що став жертвою політичних репресій.

На той момент він видавав себе за майора.

На момент затримання в 2004 році шахрай зібрав з бізнесменів 6 тис. гривень - нібито для хабара, щоб одержати звання генерала до Дня міліції й відсвяткувати цю подію.

У Києві затриманий жив на орендованій квартирі разом із цивільною дружиною.

Недавно в них народилася дочка.

Коли оперативники приїхали на обшук і стали вилучати речові докази, співмешканка затриманого не могла повірити, що її співмешканець ніколи не працював у міліції.

Вона думала, що полковник попався на хабарі.

У затриманого вилучено два комплекти міліцейської форми з погонами полковника, пневматичний револьвер, ракетницю й численні фотографії, що підтверджують шахрайську діяльність підозрюваного.

Міліція порушила кримінальну справу проти затриманого за ст. Кримінального кодексу про шахрайство й про самовільне присвоєння звання посадової особи.

22 жовтня працівники карного розшуку Печерського районного управління міліції Києва затримали підозрюваного в шахрайстві з автомобілями, що видавав себе за родича депутата Київської міської ради від Блоку Віталія Кличка Володимира Бондаренка, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «8 бізнесменів обікрав шахрай, який представлявся племінником замміністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі