вівторок, 17 червня 2008 14:30

76-річна "чорна вдова" підозрюється у вбивстві 5 чоловіків

У США (штат Північна Кароліна) розслідується справа пенсіонерки 76-річної Бетті Ноймар, яка підозрюється у вбивстві п"яти своїх чоловіків. Стало відомо, що вона вбивала благовірних впритул з пістолета, труїла отрутами і підсилала до них кілерів.

Проти немолодої жінки вже були висунуті перші звинувачення.

Наразі вона вважається організатором замовленого вбивства свого чоловіка. Проте в процесі розслідування у поліції народжуються все нові підозри. Сищики вважають, що жінка також причетна до загибелі своїх інших чотирьох чоловіків. У зв"язку з цим в ЗМІ жінку вже охрестили "чорною вдовою".

Повідомляється, що зараз Ноймар, міститься у в"язниці штату Північна Кароліна, куди вона була екстрадійована з Джорджії, де проживала. Проте на момент вбивства свого чоловіка Гарольда Джентрі, яке сталося в 1986 році, обвинувачена проживала в місті Альбемарль Північної Кароліни. Цим і пояснюється її екстрадиція. За звільнення мешканки міста Аугуста призначена застава у розмірі півмільйона доларів.

Як повідомив шериф округу Стенлі в Північній Кароліні Ріка Бурріса, одного разу в поліцію вже звертався один з кілерів, яких Ноймар намагалася найняти для вбивства чоловіка.

За словами інформатора, жінка пропонувала йому за цей злочин гроші і пікап. Проте тоді поліцейські не сприйняли цю інформацію серйозно, а в результаті Гарольд Джентрі був убитий.

Шериф додав, що Ноймар вже давно знаходиться під підозрою, проте до цього часу слідчим не вдавалося зібрати проти "Чорної вдови" достатньо доказів.

Втім, брат загиблого Гарольда Джентрі - Ейл - зізнався в інтерв"ю Associated Press, що із самого початку вважав Ноймар винною.

Перші підозри з"явилися у нього вже тоді, коли тіло Джентрі було знайдене в будинку подружжя з вогнепальними пораненнями. Тоді Ноймар з"явилася на місці злочину, коли воно вже було оточене поліцією. Насамперед жінка повідомила слідчих про своє залізне алібі, забезпечене тим, що попередню ніч вона провела в Аугусті.

"Якби вона тоді вийшла з автомобіля із сльозами на очах і запитала б мене, як у злочинця піднялася рука на Гарольда, я ніколи не став би її підозрювати", - додає Ейл. Таку поведінку жінки брат загиблого вважає фатальною помилкою.

Проте в поліції лише після арешту Ноймар звернули увагу на низку дивних збігів. Річ у тому, що жінка з середини минулого століття виходила заміж 5 разів, і будь-який шлюб закінчувався загадковою смертю чоловіка.

Перші два чоловіки Ноймар померли в 1952 і 1955 роках в штаті Огайо, а третій чоловік Ноймар - Річард Сіллс - трагічно загинув в 1965 році в результаті вогнепального поранення, повідомляє CBS News. Єдиним свідком драми, що сталася у Флоріда-Кейс, була сама Ноймар, за словами якої Сіллс сам себе убив. Тепер в поліції вважають, що жінка розправилася з чоловіком після сварки.

Пізніше Ноймар познайомилася у Флоріді з Джентрі, а в кінці 1970-х років вони одружилися після того, як Гарольд демобілізувався.

Смерть Джона Ноймара в жовтні 2007 року стала останнім злочином "Чорної вдови", вважають в поліції.

За словами лейтенанта поліції Скотта Піблза, офіційною причиною смерті Ноймара вважався сепсис. Проте тепер криміналісти проводять експертизи його праху з метою виявити в ньому сліди речовин, що свідчать про насильницьку смерть чоловіка. Передбачається, що він був отруєний якоюсь отрутою, наприклад миш"яком.

До речі, сьогодні почався судовий процес над журналістом місцевої американської радіостанції (штат Міссурі), який звинувачується в підступному вбивстві дружини.

Стало відомо, що підсудний отруїв дружину антифризом, щоб отримати чверть мільйона доларів страховки за її життя, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «76-річна "чорна вдова" підозрюється у вбивстві 5 чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі