середа, 18 липня 2007 16:14

72 людини госпіталізовані в результаті техногенної аварії на Львівщині

Кількість госпіталізованих у результаті залізничної аварії поблизу станції Ожидів (Львівській області), станом на 14.00 середу, складає 72 людини, з них 19 - діти. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров"я України.

У Львові і області госпіталізовані - 69 осіб, в Тернопільській області - 1, і в Києві - 2 людини, які на момент аварії знаходилося в зоні ураження.

У госпіталізованих дітей при обстеженні патологій не виявили.
Прес-служба Мінохоронздоров"я відзначає, що, згідно з правилами госпіталізовані повинні проходити обстеження протягом 3 діб.

"Звернення громадян з симптоматичними скаргами на отруєння частішають. Медики це передбачали. Люди стурбовані ситуацією, проте звертаються також і ті, у кого немає симптомів, тобто спрацьовують психогенні реакції, настороженість", - цитує прес-служба Мінохоронздоров"я головного позаштатного токсиколога відомства Бориса Шеймана.

Крім того, медики радять жителям постраждалого регіону вживати воду з колодязів для пиття і господарський-побутових цілей тільки після дозволу держсанепідслужби.

Рекомендується вживати в їжу плодово-овочеву продукцію тільки після її ретельного миття розчином харчової соди (1 столова ложка на 1 літр води) і обов"язкового промивання доброякісною питною водою.

Для прибирання житлових і побутових приміщень медики радять застосовувати лужні розчини (синтетичний пральний порошок, мило, кальциновану або питну соду).

У разі підозрілих явищ або появи незвичайних хмар, які можуть містити продукти горіння фосфору, лікарі рекомендують: для захисту органів дихання використовувати ватно-марлеві пов"язки з розчином харчової соди (1 чайна ложка на стакан води); одягати головні убори і одяг з натуральних тканин, щоб максимально захистити всі частини тіла, а також обмежити перебування на відкритому повітрі - особливо дітей, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «72 людини госпіталізовані в результаті техногенної аварії на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі