вівторок, 12 червня 2007 13:06

72 кг тротилу вилучили у "чорних археологів" у Криму

У Керчі співробітники СБУ вилучили у місцевих жителів, що захоплюються розкопками, боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни загальним тротиловим еквівалентом 72 кг. Про це повідомили в прес-службі СБУ в Криму.

Зокрема, співробітники СБУ затримали 30-річного молодого чоловіка, який неподалік від селища Аджімушкай виявив цілий арсенал артилерійських снарядів.

У вказаному місці співробітники СБУ і МНС виявили 60 артснарядів часів війни, частина з яких зберігалися ще у фабричному пакованні.

На городі затриманого співробітники спецслужби виявили сховок, у якому зберігалися фрагменти гвинтівки "Маузер", дві гранати Ф-1 і близько 5 кг пороху.

Крім того, співробітники СБУ та МНС у Керчі в одному з сіл Ленінського району Криму на місці незаконних розкопок виявили реактивний снаряд, тротиловий еквівалент якого фахівці оцінили в 34 кг. При цьому снаряд знаходився всього лише в 200 м від житлових споруд.

Усі вилучені боєприпаси знешкоджені, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «72 кг тротилу вилучили у "чорних археологів" у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі