субота, 05 липня 2008 14:20

700 британців помилково записали в злочинці

Близько 700 законослухняних британців потрапили в списки злочинців через помилку Міністерства внутрішніх справ Великобританії.

Бюро кримінальної реєстрації (CRB), яке займається перевіркою кандидатів на роботу з дітьми (наприклад, вчителів), через недогляд внесло помилкові дані до досьє людей при перевірці анкетних даних. Таким чином, звинувачені в правопорушеннях британці були вимушені очищати власне ім"я, подаючи скарги на результати перевірок.

Представник CRB висловив співчуття з приводу помилки, що сталася, підкресливши, проте, що починаючи з 2004 року CRB вдалося не допустити близько 80 тисяч неблагонадійних людей до роботи з дітьми.

Два роки тому тодішній тіньовий міністр внутрішніх справ Девід Девіс (DavidDavis) звинуватив Міністерство внутрішніх справ у схожій помилці CRB, в результаті якої помилкові звинувачення були пред"явлені півтора тисячам чоловік.

На думку нинішнього тіньового міністра внутрішніх справ Девіда Раффлі (DavidRuffley), помилки CRB є ознакою "наростаючої кризи" у відомстві. Подібна помилка свідчить про надмірну складність системи перевірок CRB і нездатності співробітників справитися зі своєю роботою.

При цьому, як стало відомо журналістам, всі 450 співробітників CRB минулого року узяли сумарні п"ять тисяч днів відпустки через хвороби, тобто більше 11 робочих днів на людину, повідомляє Lenta.Ru.

Зараз ви читаєте новину «700 британців помилково записали в злочинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі