четвер, 14 червня 2007 13:30

70% українців задовольняє налогова служба. Опитування

Більше 70% українців позитивно оцінюють діяльність органів податкової служби в другому кварталі 2007 р. Такий висновок можна зробити на підставі результатів другого етапу опитування в 2007 р., який провели органи ДПАУ. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України.

Так, більшість громадян (57 %) оцінюють роботу податківців з налагодження партнерських відносин з платниками податків як добру, а 17 % - як дуже добру. Задовільною цю роботу вважають 25% респондентів, а незадовільною - лише 1%. 64 % опитаних вважають, що послуги з роз"яснення податкового законодавства завжди надаються своєчасно і на високому професійному рівні, 24% громадян ці послуги задовольняють. А незадоволений ними 1%.

Респонденти також назвали чинники, які негативно впливають на авторитет податкової служби. На думку 31% опитаних - це недосконалість і нестабільність податкового законодавства. Такий чинник, як високі ставки податків, вказали 19%, неоднозначне тлумачення законодавчих вимог назвали 10%, відсутність Податкового кодексу - 9 %, високі ставки податків - 6 %, а великі штрафні санкції - 5%. Незначна кількість платників податків (3%) відзначила корупцію і бюрократизм. Окрім зазначених чинників мають місце ще і скорочення штатної чисельності працівників органів ДПА, текучка кадрів і низький рівень заробітної плати державних службовців - 4%, а також важка і заплутана звітність - 4% . На питання  "чи доводилося вам в податкових органах спостерігати випадки неуважності, тяганину, грубощі, стояти в чергах?" 72% опитаних громадян відповіли - "ніколи", 15% відзначили, що іноді це з ними траплялося. Три відсотки (3%) відповіли - "так, досить часто" і 2% обрали відповідь - "так, постійно". Не змогли відповісти - 8 % респондентів.

В цілому було опитано 45 тис. 786 респондентів різного віку в усіх регіонах України. Найбільший відсоток опитаних склали громадяни у віці від 35 до 50 років - 40%. На другому місці - у віці від 25 до 35 років - 35 %. Серед інших категорій: від 18 до 25 років - 14 %, від 50 до 60 - 10 %, понад 60 років - 1%. Результати проведеного моніторингу громадської думки будуть використані для удосконалення організації роботи податкової служби, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «70% українців задовольняє налогова служба. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі