четвер, 06 листопада 2008 14:03

70% українців вважають, що їх торкнеться економічна криза

Більшість українців впевнені, що всесвітня економічна криза безпосередньо вплине на них. Такі дані всеукраїнського дослідження Київського інституту проблем управління імені Горшеніна сьогодні на прес-конференції надав директор інституту Костянтин Бондаренко.

На питання: "Як ви вважаєте, чи буде мати вплив всесвітня економічна криза персонально на вас", 68,4% відповіли ствердно, і тільки 11,6% - негативно, 20,1% складно було відповісти.

Оцінюючи свій матеріальний стан, 37,2% респондентів зазначили, що загалом на життя вистачає, але недостатньо коштів на купівлю цінних речей (меблі, холодильник тощо). До того ж 31,2% наголосили, що їм вистачає на їжу, але купівля одягу і взуття вже викликає певні труднощі. 15,5% респондентів жодних матеріальних труднощів не відчувають, за винятком особливо дорогих покупок (житло, дорогий автомобіль тощо). 10,4% ледве зводять кінці з кінцями, іноді їм не вистачає навіть на їжу, і тільки 2,7% жодних матеріальних труднощів не відчувають.

Всеукраїнське соціологічне дослідження "Корупція в Україні: влада, держава, суспільство" було проведене Інститутом Горшеніна в рамках програми досліджень 2008 року "Проект країни" з 20 жовтня по 3 листопада 2008 року. Дослідження проводилося в 129 населених пунктах України (в 63 містах і 66 селах). Усього було опитано 2004 респондента у віці від 18 років. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,4%, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «70% українців вважають, що їх торкнеться економічна криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі