понеділок, 27 серпня 2007 11:14

62 людини загинули від лісових пожеж у Греції (ФОТО)

Уже заарештовано сімох чоловік за підозрою в підпалі лісів, знайдено залишки декількох саморобних запальних механізмів із газових балонів і обгорілі ганчірки, що пахнуть бензином.

Грецькі телеканали показали в неділю зроблений мобільним телефоном відеозапис, на якому видно дії двох паліїв у районі гори Іміттос, у передмісті Афін.

Масштабні лісові пожежі, що охопили Грецію з п"ятниці, в пік 40-градусної жари й штормових вітрів, призвели до загибелі 62 чоловік. Це останні дані, підтверджені ІТАР-ТАРС Центром госпіталізації потерпілих. Багато людей отримали сильні опіки та інші поранення, є зниклі без вісті.

Багато гірських сіл на півострові Пелопоннес залишаються оточеними з різних боків пожежами. За інформацією, що є на даний час, у Греції з п"ятниці згоріли 500 будинків, знищені десятки тисяч гектарів лісів і сільськогосподарських угідь.

У суботу уряд увів надзвичайне становище в усіх районах країни. Оголошений траур за загиблими.

Грецьким пожежникам удалося врятувати археологічний пам"ятник історії людства - руїни й музейний комплекс давньогрецької Олімпії.

Як повідомило міністерство закордонних справ Греції, вісім європейських країн і Ізраїль прислали спеціалізовану авіатехніку й загони пожежників, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «62 людини загинули від лісових пожеж у Греції (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі