пʼятниця, 14 листопада 2008 18:12

6 міфів про оргазм

6 міфів про оргазм
Оргазм - кульмінація сексуального задоволення. Всі начебто згодні, але чутки навколо цієї животрепетної теми не утихають. Взагалі-то в перекладі з грецького "оргазм" означає "згорати від пристрасті". Отже, розглянемо сім головних міфів про цю "пожежу".

МІФ 1: Без оргазму немає задоволення.
З цим можна і потрібно сперечатися. Згідно з дослідженням, 21% жінок час від часу оргазму не досягають. Але вони упевнені: займатися любов"ю може бути приємно і без "фінального акорду". Інша річ, якщо жінка в принципі не досягає оргазму. Але і тут не варто турбуватися: уміння досягати кульмінації - зовсім не природжена якість. Цьому цілком можна навчитися за допомогою уважного партнера. Також незайве буде звернутися за консультацією до фахівця.

МІФ 2: За один статевий акт можливий тільки один оргазм.
Хороша новина: теоретично всі жінки здатні на мультиоргазми. На відміну від чоловіків вони дійсно можуть відчувати декілька оргазмів підряд. Правда, це не означає, що всі до такого дуже вже прагнуть. Нічого страшного не трапиться, якщо ви, наплювавши на всі теорії, візьмете паузу хвилини на 15, а потім знову "кинетеся в бій".

МІФ 3: Доведено: точка G існує.
Ось вже 50 років як відкриття Ернеста Графенберга розбурхує голови. Сотні досліджень були присвячені цій темі, але всім не вистачало переконливих наукових доказів. Чого тільки не нафантазували про точку G! Що вона розміром з 1 рубль, що її стимуляція дає болезаспокійливий ефект, що у одних жінок вона є, а у інших - ні. На думку ряду учених, точка G - найбільший міф в історії гінекології! Коротше, саме її існування досі викликає суперечки. Так, говорять деякі фахівці, існує маленька ерогенна зона на передній стінці вагіни: вона розташовується уздовж уретри, поряд з сечовим міхуром, за декілька сантиметрів від вульви. Загалом, як її виявити, ніхто точно не знає. Тому, якщо ви її поки не знайшли, - без паніки! До речі, є жінки, у яких вся передня стінка вагіни є ерогенною. Але найправильніше роблять ті, хто шукає цю чарівну  точку шляхом невпинних тренувань і попутно відчуває прекрасні оргазми!

МІФ 4: Вагінальний оргазм сильніший кліторального.
Вагінальний, кліторальний, вагінально-кліторальний, маточний. Фахівці вважають, що є лише один вид оргазму - той, що йде з голови. Потрібні докази? Будь ласка! Пригадайте, що буває сексуальна реакція і без жодного дотику, наприклад уві сні. Звичайно, частина жінок відчуває оргазм завдяки клітору, іншим потрібна пенетрація, а комусь - тільки анальний секс. Чи відчувають одні більше задоволення, ніж інші? Із цього приводу немає ніяких наукових даних.

МІФ 5: Чим довше, тим краще.
Найбільша помилка! Цікаво, хто-небудь тримає секундомір на тумбочці біля ліжка? Секс - це не забіг на довгу або коротку дистанцію, і час - не основний показник якості. Головне, що потрібний для досягнення оргазму, - спеціальний настрій. Тобто якщо наша голова налаштована на потрібний лад, і ми добре знаємо своє тіло, то розрядка може наступити досить швидко. І 10 секунд досить, щоб отримати неземну насолоду.

МІФ 6: Одночасний оргазм кращий.
Так, 56% жінок в цьому переконані. Проте у момент оргазму чоловік настільки сильно концентрується на власних відчуттях, що, відверто кажучи, не помічає того, що відбувається з партнером. А яка, загалом, різниця, як пережити хвилини "раптової самоти" - одночасно чи по черзі? Хоча не секрет, що багато пар вважають одночасний оргазм свідоцтвом особливій душевній близькості. Але якщо для цього потрібно прикладати особливі зусилля (або, того гірше, надмірно переживати), то, чесне слово, похід в кіно з подальшим обговоренням побаченого цілком може узяти на себе роль "підсилювача" вашої душевної близькості, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «6 міфів про оргазм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі