вівторок, 19 червня 2007 14:57

59 епіцентрів сказу виявили на Донеччині

Епідемія сказу назріває в Донецькій області. Тут виявлено 59 вогнищ цієї хвороби серед домашніх і диких тварин. За даними медиків, хворі тварини зустрічаються в 16 регіонах області, включаючи місто Донецьк.

Лікарі бачать причини розповсюдження хвороби в неефективній боротьбі з бродячими тваринами, і попереджають, що з кожним роком кількість жителів області, що постраждали від укусів, зростає.

За п"ять місяців поточного року від укусів бродячих тварин постраждали 4,5 тис. чоловік. У березні зареєстрований поки єдиний цього року випадок із смертельним результатом - в Тельманівському районі від сказу загинула 4-річна дитина.

На 100 тис. населення з підозрою на сказ звертаються приблизно 250 чоловік. Але навіть коли встановлений факт агресивної поведінки тварини, поставити точний діагноз і ліквідувати загрозу іноді не вдається. Правила з утримання собак і котів, прийняті міськвиконкомом 13 років тому, на думку ветеринарів - застаріли і частково протирічать новим інструкціям. Не передбачена примусова вакцинація домашніх тварин, не визначено, де повинні міститися в клітках інфіковані особини, та і рівень інформованості населення про сказ і його наслідки для здоров"я людини дуже низький, передає интернет-газета Донбасса.

Зараз ви читаєте новину «59 епіцентрів сказу виявили на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі