четвер, 06 березня 2008 11:44

58-у річницю загибелі Шухевича вшанували гарматними залпами (ФОТО)

З нагоди 58 річниці загибелі генерала-хорунжого Української Повстанської Армії Романа Шухевича, голови трьох обласних рад: Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської, а також заступник голови Волинської облради у супроводі духового оркестру та під постріли мушкетів і гармат поклали квіти біля пам"ятника командиру у селі Білогорща. Саме у цьому місці головнокомандувач УПА загинув у сутичці зі спецгрупою МГБ 5 березня 1950 р.

На поминальне віче до Білогорщі також прибули в. о. голови Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, ветерани національно-визвольної боротьби – вояки УПА, представники Львівської міської організації Конгресу українських націоналістів та інші.

В урочистій промові Кміть зазначив, що Шухевич віддав життя за Українську незалежність, яка нам, нащадкам, дісталась без військових дій.

"З нього необхідно брати приклад. Це означає, що кожен з нас повинен зробити якусь добру справу, аби залишити по собі слід для України", - наголосив він.

За словами голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника, генерал Чупринка зробив великий подвиг.

"Це людина з двома вищими освітами, яка була організатором підприємницької справи і мала величезні перспективи у житті. Однак пожертвувала ними заради добра свого народу та щастя батьківщини", - розповів він.

Фото УНІАН

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «58-у річницю загибелі Шухевича вшанували гарматними залпами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі