середа, 22 жовтня 2008 11:36

58-річна пацифістка намагалася заарештувати автора ідеї війни в Іраку

Активістка американської жіночої антивоєнної організації CodePink, 58-річна Джанін Боунпарт (JanineBoneparth), спробувала закувати в наручники Карла Роува, колишнього радника президента Джорджа Буша, коли він виступав на конференції Асоціації іпотечних банкірів в Сан-Франциско. Про це повідомляє FOXNews.

Боунпарт назвала свою акцію "цивільним арештом за зраду". Вона і ще чотири активістки CodePink були видворені із залу, де проходила конференція.

Карла Роува називали "моізками Джорджа Буша" за його величезний вплив на президента. Він вважається головним "архітектором" обох перемог Буша на президентських виборах і одним з тих, хто визначав всю політику його адміністрації, зокрема пов"язану з війною в Іраку. Крім того, він був фігурантом цілої низки крупних політичних скандалів, пов"язаних з адміністрацією Буша, зокрема, скандалу навколо розсекречення агента ЦРУ Валері Плейм і "прокурорського скандалу". Роув покинув адміністрацію в серпні 2007 року і став політичним оглядачем.

Жіноча організація CodePink ("Рожевий код", по аналогії з системою колірних позначень рівня терористичної загрози в США), що виникла в 2002 році, виступає за негайне припинення війни в Іраку і перенаправлення ресурсів, які витрачаються на неї, на потреби системи освіти і охорони здоров"я. 4 вересня 2008 року, під час виступу кандидата в президенти від Республіканської партії Джона Маккейна на передвиборному з"їзді партії, активістки CodePink спробували прорватися на сцену, але були зупинені службою безпеці і видворені із з"їзду, повідомляє Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «58-річна пацифістка намагалася заарештувати автора ідеї війни в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі