субота, 11 вересня 2010 11:10

58 школярів потрапили до лікарні у Євпаторії

58 школярів потрапили до лікарні у Євпаторії

У Євпаторії із кишковою інфекцією госпіталізовано вже 58 учнів загальноосвітньої школи N 12.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

Школярів із груп продовженого дня початкових класів школи N 12 було госпіталізовано впродовж 10 вересня до інфекційного відділення Євпаторійської дитячої клінічної лікарні.

Станом на 11 вересня перебіг захворювання - середнього та легкого степенів важкості.

"У всіх дітей стан на сьогоднішній день середнього ступеня тяжкості, у багатьох вже з позитивною динамікою, і загрози для життя для жодної дитини немає", - начальник Управління охорони здоров"я міської ради Євпаторії Олексій Слободяннік.

Попередній діагноз: гостра кишкова інфекція неуточнена. За його словами, результати попередніх бактеріологічних досліджень стануть відомі приблизно до 15.00, а остаточне дослідження буде готове через 72 години з моменту забору матеріалу на бактеріологічні дослідження.

Всі хворі - діти 1-4 класів, які ходили на групу подовженого дня і отримували харчування в шкільній їдальні. "Ми припускаємо, що основне джерело інфекції знаходиться саме там", - сказав Слободяннік.

Прийнято рішення, що учні молодших класів у найближчий тиждень вчитися не будуть, харчоблок буде також закритий. За всіма дітьми буде встановлено динамічне спостереження на дому, яке буде здійснюватися лікарями як дитячої, так і "дорослої" поліклініки.

За словами Слободянніка, у зв"язку з виникненням захворювання, в місті була скликана Комісія з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій, були виділені кошти з резервного фонду міста на лікування та бактеріологічні дослідження. Всі діти отримують адекватну терапію, затверджену Міністерством охорони здоров"я, а також харчування за рахунок бюджету, повідомив начальник Управління охорони здоров"я.

За його словами, також прийняті відповідні рішення, спрямовані на локалізацію вогнища та недопущення розповсюдження захворювання. В даний час медичні працівники працюють у вогнищі інфекції, обходять всіх батьків, дітей молодших класів, які знаходяться вдома. "З урахуванням того, що починаючи з 23.50 10 вересня нових надходжень не було, ми вважаємо, що нових надходжень (хворих дітей – ред.) не буде, і стан цілком стабілізувався", - сказав Слободяннік.

Як повідомляє Відділ зв"язків з громадськістю Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим, за фактом отруєння порушено кримінальну справу за ст.137 Кримінального кодексу України (неналежне виконання зобов"язань щодо охорони життя і здоров"я дітей).

За невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов"язків щодо охорони життя та здоров"я неповнолітніх внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров"ю потерпілого, статтею передбачено штраф до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк до 240 годин, або позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у липні в Одеській області з оздоровчого комплексу "Ювілейний" госпіталізовано з гострою кишковою інфекцією 38 осіб, з яких 35 дітей (1995-2000 років народження).

Оздоровчий комплекс "Ювілейний" (с. Молодіжне Овідіопольського району) належить Міністерству оборони.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «58 школярів потрапили до лікарні у Євпаторії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі