четвер, 03 травня 2007 17:10

50-кілометровий міст з"єднає Азію і Африку

Міст між розташованим на північному заході Саудівської Аравії портом Рас Хумейєд і єгипетським містом Шарм ель-Шейх з"єднає через три роки Аравійський півострів із Синайським. Міст, довжина якого складе 50 кілометрів, не матиме наддовгих прольотів: відносне мілководдя в районі будівництва дозволить встановити проміжні опори, а частина траси пройде через острів Тиран.

Споруда моста,яким з Азії до Африки можна буде проїхати на автомашині всього за півгодини, значно полегшить і здешевить перевезення людей і вантажів не тільки між Саудівською Аравією та Єгиптом, але також між країнами Персидської затоки і північного сходу африканського континенту. Щорічно близько 50-70 тисяч єгиптян здійснюють хадж до святих місць ісламу в Мекку та Медіну. Більше мільйона єгипетських громадян, що працюють в Саудівській Аравії, проводить вдома відпустки й канікули.

Початок реалізації проекту, вартість якого, за попередніми розрахунками, складе 3 мільярди доларів, буде покладено під час поїздки короля Саудівської Аравії Абдалли бен Абдель Азіза на північ країни, яка, як очікується, відбудеться наступного тижня, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «50-кілометровий міст з"єднає Азію і Африку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі