середа, 18 липня 2007 12:44

50 дорослих і 19 дітей звернулися в лікарні після аварії на Львівщині

За останніми даними МНС України в лікарні звернулися по допомогу з симптомами інтоксикації дихальних шляхів і отруєння продуктами горіння фосфору 69 чоловік, з них 19 дітей. Як повідомив начальник прес-служби МНС України Ігор Кроль, 25 з тих, що звернулися по меддопомогу,  - ліквідатори аварії.

У той самий час, за інформацією прес-служби Міністерства оборони України, у військово-медичному клінічному центрі регіону знаходиться 18 потерпілих із діагнозом "гостре інгаляційне отруєння продуктами горіння фосфору", стан 3 із них - середнього ступеня тяжкості, всіх інших - легкого.

Як запевняє начальник військово-медичного клінічного центру Сергій Петрук, загрози життю пацієнтів немає.

На місці надзвичайної події працюють 7 бригад швидкої медичної допомоги. Також додатково прибули 10 фахівців із лікарень Львова.

Загальна кількість евакуйованих із зони аварії, включаючи направлених на оздоровлення дітей, - 1093 людини.

У середу на засіданні штабу комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації було ухвалено рішення не проводити примусову евакуацію населення. Як повідомив Кроль, вже почалися роботи з деевакуації населення, тобто з повернення додому.

16 липня на 12-му кілометрі перегону Ожидів - Красне в Львівській області зійшли з рейок 15 цистерн з жовтим фосфором, шість з яких загорілись. Техногенна аварія загрожує життю і здоров"ю 11 тис. жителів 14 населених пунктів, пише  Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «50 дорослих і 19 дітей звернулися в лікарні після аварії на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі