пʼятниця, 30 березня 2007 08:15

46 млн кредитних карт зламали хакери в Північній Америці

Більше 45 мільйонів клієнтів магазинів у Великобританії і Північній Америці, що належать компанії TJX, можуть стати жертвами шахраїв, які зламали базу даних компанії з кредитними картами клієнтів.

Представники TJX підтвердили, що хакери вкрали інформацію з 45,6 мільйона кредитних карт, які використовувалися в проміжку між 31 грудня 2002 року і 23 листопада 2003 року. Скільки конфіденційної інформації зникло через трансакції, здійснені з 24 листопада 2003 по 28 червня 2004, компанії невідомо.

Крадіжка клієнтської інформації в TJX, яка володіє 2500 магазинами стала найбільшим злочином такого роду в світі. В четвер керівництво компанії визнало, що злам комп"ютерної системи відбувся ще в липні 2005 року і залишався непоміченим півтора року. З 18 грудня 2006 року TJX знає про злам, проте докладну інформацію про інцидент опублікували лише зараз.

За словами представника компанії, імена власників кредитних карт, чиї дані викрали хакери, не встановили. Проте, у банків вже є попередні докази можливих зловживань вкраденою інформацією. Як заявив представник компанії Visa, в групі ризику знаходяться всі карти, які приймають магазини TJX. Поліція вважає, що хакери перепродували дані через кредитні карти іншим шахраям, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «46 млн кредитних карт зламали хакери в Північній Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі