понеділок, 23 квітня 2007 14:20

450 агентів виловлюватимуть нелегалів у ЄС

Європейский Союз ухвалив рішення створити загін швидкого реагування для посилення охорони своїх зовнішніх кордонів від напливу мігрантів. Він буде сформований з прикордонників всіх країн Союзу. Очікується, що після дотримання всіх формальностей 450 агентів охорони кордонів почнуть діяти до кінця цього року.

Рішення про створення прикордонних сил швидкого реагування було узгоджене міністрами внутрішніх справ і юстиції 27 країн під час їх зустрічі в Люксембурзі. Також європейські країни домовилися підсилити матеріальну базу створеного минулого року агентства по охороні зовнішніх кордонів ЄС "Фронтекс".

За задумом, нові підрозділи можуть бути розгорнені протягом 10 днів після прохання держави ЄС, узгодженого з директором агентства "Фронтекс".

Такі заходи стали необхідними після того, як наплив нелегальних іммігрантів тільки на іспанські Канарські острови минулого року досяг 31 тисячі людей - в шість разів більш ніж роком раніше, повідомляє Euronews.
Зараз ви читаєте новину «450 агентів виловлюватимуть нелегалів у ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі