понеділок, 02 липня 2007 13:46

45 тисяч учених виїхали у США з України

 З України у Сполучені Штати Америки іммігрували 45 тис. вчених і технічних спеціалістів.
Про це оголосив Національний Фонд Науки США за результатами проведеного ним дослідження, повідомляє Washington Profile.
З Росії у  США переїхали 63 тис. вчених і технічних спеціалістів. При цьому підраховані тільки ті учені, які назвали Україну і Росію як свою рідну країну, уродженці СРСР не враховані.
За інформацією Фонду, іммігрантами є 16% (3,3 млн) з 21,6 млн американських учених і інженерів.
Найбільшу кількість розумів поставили в США країни Азії. Індія — 515 тис., Китай — 326 тис., Філіппіни — 304 тис., Південна Корея і Тайвань — по 120 тис. тощо. Серед європейських держав поза конкуренцією — Велика Британія (122 тис.) і Німеччина (73 тис.).
Цікаво, що головною причиною переїзду учених у США є "сімейні обставини" — таку відповідь дали 37% опитаних Фондом учених-іммігрантів. На другому місці — 30% — "можливості для освіти і підвищення кваліфікації", на третьому — "робота або економічні можливості" (21%), на четвертому — "наукова або професійна інфраструктура" (її вибрали 5%).
Під "іммігрантом" Фонд розуміє уродженця іншої країни, який постійно живе і працює в США, — у тому числі і тих іноземців, які вже отримали американське громадянство. Всі дані приведені за станом на 2003 рік, передає Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «45 тисяч учених виїхали у США з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі