неділя, 08 липня 2007 10:54

45 % американців висловилися за імпічмент Буша

У США проведений опит, в ході якого з"ясувалося, що 45% американців проголосували б за імпічмент президента США Джорджа Буша, а 46% висловилися категорично проти.

Але ще більше американців (54%) хотіли б, щоб імпічмент був оголошений тому, що вважається головним "архітектором" війни в Іраку віце-президентові Діку Чейні. Проти такої ідеї висловилися 40% опитаних.

Цей тривожний для адміністрації США висновок містять опубліковані в п"ятницю, 6 липня, результати опиту громадської думки, проведеної дослідницькою організацією American Research Group з штату Нью-Гемпшир.

Білий дім відмовився коментувати результати опиту. Дослідження проводилося 3-5 липня. У його рамках по телефону було опитано 1100 американців.

Погрішність результатів складає плюс-мінус 3%. До справжнього моменту процедура імпічменту збуджувалася тільки відносно двох президентів США: Білл клінтона в 1998 році і Ендрю Джонсона в 1868 році. У обох випадках президенти залишилися на своїх постах. Президент Річард Никсон сам пішов у відставку в 1974 році, не ставши чекати імпічменту, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «45 % американців висловилися за імпічмент Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі