вівторок, 01 червня 2010 12:27

400 українців намагалися прорватися через кордон

400 українців намагалися прорватися через кордон

Вчора о пів на третю по обіді чотири сотні українців заблокували українсько-угорський кордон у пункті пропуску "Чоп-Загонь", що на Закарпатті. Люди намагалися силоміць прорватися в Україну. Причиною стало 15-годинне очікування в черзі.

На місце події прибув консул України Ален Панов, щоб урегулювати ситуацію.

"Причина затримки була якраз не в угорській стороні, а в українській, яка з незрозумілих причин не пропускала громадян. Натовп з 400 громадян, які прямували на кількох десятках мікроавтобусах та автомобілях до України вимушений був зупинитися з угорського боку", - розповів він.

У понеділок через угорсько-український кордон традиційно повертається багато заробітчан з Іспанії, Італії, Португалії. У четвер, зазвичай, всі їдуть у зворотному напрямку — в Європу. Раніше подібних затримок не було.

За словами Панова, щоб втихомирити розлючених українців, угорці викликали спецзагін та озброєну поліцію.

"Проте ситуацію вдалося нормалізувати мирним шляхом. Я близько 40 хвилин заспокоював натовп, який був налаштований дуже войовниче. Люди заблокували прохід мікроавтобусами, штовхали автівки і галасували. Довелося стати між натовпом і переконати людей не нагнітати ситуацію", - повідомив дипломат.

За деякий час робота пунктів пропуску налагодилася. Сьогодні кордон працює у звичному режимі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «400 українців намагалися прорватися через кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі