понеділок, 21 травня 2007 17:13

40 студентів арештовано в Пакистані для уникнення насильства

У Пакистані піддалися арешту близько сорока ісламських студентів, передає AFP. Як повідомив в понеділок представник уряду генерал Джейвд Чіма (Javed Cheema), вони були арештовані в неділю, оскільки намагалися пройти до Червоної мечеті, де їх товариші продовжують утримувати в заручниках двох поліцейських. Генерал підкреслив, що арешти зроблені для попередження нових спалахів насильства. Також посилено заходи безпеки на в"їздах до Ісламабаду.

Студенти релігійної школи, що функціонує при мечеті, захопили в заручники чотирьох поліцейських у п"ятницю, 18 травня, на знак протесту проти затримання властями 11 їхніх товаришів, звинувачених в екстремізмі. Двох заручників було відпущено наступного дня в обмін на звільнення чотирьох затриманих студентів. Решту заручників пообіцяли відпустити, коли на волі опиняться всі 11 чоловік.

Міністр внутрішніх справ Пакистану Афтаб Шерпао (Aftab Sherpao) заперечує, що власті планують захопити мечеть, щоб врятувати заручників. За його словами, робиться все можливе, щоб вирішити це питання шляхом переговорів. Проте глава поліції Ісламабаду Іфтікхар Ахмед Чаудхрі (Iftikhar Ahmed Chaudhry), підтвердивши факт арештів, заявив, що не можна виключати жоден з варіантів розвитку ситуації, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «40 студентів арештовано в Пакистані для уникнення насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі