понеділок, 21 травня 2007 13:57

40 дітей заразилися сальмонельозом в дитсадку в Росії

У дитячому садку "Свєтлячок" міста Югорська Ханти-Мансійського автономного округу (РФ) сталося масове отруєння дітей.

З 18 травня, коли почалися перші звернення до міської лікарні, зареєстрували 40 випадків захворювання дітей, а також одного хворого дорослого. Всього з дитячого саду "Свєтлячок" госпіталізували 11 дітей віком чотири-п"ять років.

За попередніми результатами лабораторного дослідження, у готових стравах, які містять яйця, виявлено збудник сальмонельозу. Не виключається також, що джерелом інфекції став хворий або носій серед персоналу їдальні. За фактом масового отруєння прокуратура Югорська порушила кримінальну справу за частиною 1 статті 236 Кримінального кодексу РФ (порушення санітарно-епідеміологічних правил).

З 18 травня 2007 року роботу дитячого садка припинили. Також припинили реалізацію в освітніх установах і "Центральній міській лікарні" партії яєць. Усім хворим призначили обстеження.

Останнє масштабне отруєння, викликане сальмонеллою, сталося 1 березня 2007 року. Після традиційного балу у красноярського губернатора майже 200 гостей, більшість із яких становили студенти, були госпіталізовані з діагнозом "сальмонельоз". У зв"язку з інцидентом було звільнено директора підприємства, яке відповідало за підбір організаторів фуршету, а також усунено з посади керівник справами Ради адміністрації Красноярського краю Вадим Паршин, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «40 дітей заразилися сальмонельозом в дитсадку в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі