пʼятниця, 11 квітня 2008 10:38

4 суди в Охотському морі можуть зіткнутися зі скелею

4 суди каравану, що зимував в льодах Охотського моря, несе на скелю Камінь небезпеки в затоці Лаперуза.

Про це повідомив черговий капітан рятувально-координаційного підцентру "Південно-Сахалінськ".

"Вірогідність зіткнення зі скелею 50 на 50%, - зазначив він. - Судна може віднести течією до Каменя, а може винести у бік мису Крільон".

Капітан повідомив, що зв"язувався з капітаном риболовецького сейнера "Ліма" годину тому, який повідомив, що у нього залишилося 500 літрів палива, яке вистачить на вісім годин роботи судна.

"На думку капітана, небезпеки зіткнення з скелею немає, у випадку наближенні до Каменя небезпеки цей запас палива буде використаний, і судна зможуть маневрувати", - зазначив черговий капітан.

За його даними, подавати сигнал лиха караван відмовляється, від буксирування іншими судами теж.

"Мабуть, він сподівається купити паливо у судів, що проходять в цьому районі", - сказав капітан.

Він упевнений, що капітан риболовецького сейнера "Ліма" ризикує життям людей.

"Камінь небезпеки не дарма назвали так, і покладатися в даній ситуації на випадок не розумно", - зазначив він.

Нагадаємо, що риболовецький сейнер "Ліма" і великий гідрокрафічний катер БКК-2030, разом з двома несамохідними баржами, на борту яких знаходилося 14 моряків, в січні були намертво затиснуті льодами метрової товщини в Охотському морі при спробі пройти до Магадана після розвантаження в селищі Аян Хабаровського краю. За рішенням капітанів сейнера і катера п"ять моряків залишено на цих судах і дрейфували разом з ними до виходу на чисту воду.

Нагадаємо, що 22 березня в Південно-Китайському морі в протоці між найбільшим тут островом Лантау і Новими територіями Сянгана (Гонконгу), приблизно в 4 кілометрах на північний схід від аеропорту Чек Лап Кок в умовах туману сталося зіткнення українського судна "Нафтогаз-67" з величезним китайським суховантажем "Яохай".

В результаті катастрофи українське судно, отримавши 4-метрову пробоїну, затонуло протягом декількох хвилин. На борту українського судна було 25 осіб. Сім членів екіпажа - 6 громадян України і 1 громадянина Китаю - врятовані. Пізніше були підняті на поверхню тіла трьох загиблих українських моряків, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «4 суди в Охотському морі можуть зіткнутися зі скелею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі