середа, 21 травня 2008 18:16

4% дорослих росіян змогли відповісти на питання єдиного державного екзамену з російської мови

Лише чотири відсотки дорослих росіян змогли вірно відповісти на всі вісім питань, взятих з екзаменаційного завдання єдиного державного екзамену (ЄДЕ) з російської мови 2007 року. За результатами опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки, кількість "відмінників" склала 7% у групі респондентів з вищою і незакінченою вищою освітою і 1% - у групі з освітою нижче середньої.

Найкраще учасники опитування впоралися з розміщенням наголосів і виділенням суфіксів: 61% респондентів визначили правильний наголос у слові "клялАсь" і 60 відсотків впізнали суфікс "-чик" у слові "шкафчик". Половина опитаних упевнено визначила граматичні помилки в конструкціях "около пятиста километров" і "благодаря искусства...".

Складніше за все учасникам опитування довелося при поясненні правил пунктуації: на питання, чи потрібна кома в реченні "Леонардо да Винчи в "Споре живописца с поэтом" обосновал преимущество живописи перед поэзией ( ) и многие современники разделяли его точку зрения" і якщо потрібна, то чому, змогли правильно відповісти лише 32% опитаних.

Усього в опитуванні взяли участь 1600 осіб. При цьому приблизно рівна кількість респондентів оцінили своє знання російської мови як "задовільне" (39%) і "гарне" (40%), повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «4% дорослих росіян змогли відповісти на питання єдиного державного екзамену з російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі