понеділок, 02 квітня 2007 18:11

3G зв`язок у Європі розвивається найбільш динамічно

В даний час в Європі налічується 45 млн. користувачів мереж третього покоління. Відповідні послуги пропонують 70 операторів: у кожній країні, яка входить до складу ЄС, є можливість підключення до 3G.

Ці цифри обнародувані в традиційному звіті про положення справ в телекомунікаційному секторі Євросоюзу, опублікованому Єврокомісією.

На думку єврокомісара Вів`єн Редінг, заходи зі збільшення свободи конкуренції дали прекрасні результати. Найбільш бурхливими темпами росте кількість 3G-абонентів. Проникнення 3G найвище в Італії, де близько 20% абонентів користуються цими послугами.

Також рівень проникнення 3G високий в таких країнах, як Португалія, Люксембург, Ірландія, Великобританія і Швеція. Зараз в країнах Євросоюзу послуги 3G надають 70 операторів.

Більше 31,4 млн. мобільних користувачів використовували своє право збереження телефонного номера при зміні оператора. Найбільша кількість абонентів  скористалася цією можливістю в Іспанії (9,21 млн.).

Серед абонентів фіксованого зв"язку в Євросоюзі зберегли номер 15 млн. чоловік. Доходи від надання мобільного зв"язку виросли в 2006 році на 4,6%. Всього в Євросоюзі кількість стільникових телефонів, що використовуються, досягла 478,4 млн.

Рівень розповсюдження мобільних телефонів склав 103% в порівнянні з 95% в 2005 році. Цей показник найвище в Люксембурзі (171%), Італії (134%) і Литві (133%).

Як повідомлялося, в понеділок, 2 квітня, оператор мобільного зв"язку life:) оголосив про тестовий запуск зв"язку третього покоління - першого 3G дзвінка, відео-дзвінок, доступ до Інтернет, повідомляє Onliner.
Зараз ви читаєте новину «3G зв`язок у Європі розвивається найбільш динамічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі