понеділок, 24 березня 2008 13:02

34 тисячі американських банкірів втратили роботу через кризу

Банки Уолл-Стріту, постраждалі від збитків через іпотечну кризу, звільнили 34 тисячі чоловік за останніх 9 місяців. Це найбільше скорочення робочих місць у фінансовому секторі з часу кризи сфери інформаційних технологій в 2001 році.

У числі фірм, що скорочують персонал, названі найбільші банки США - Citigroup, Lehman Brothers і MorganStanley. Найбільше постраждали відділення інвестицій і управління активами, а також адміністративний персонал і департаменти технологій. Citigroup, другий за величиною банк в світі, скоротив 1,7 відсотка робочих місць, Lehman - 18 відсотків, а MorganStanley - 6,2 відсотка.

Скорочуються і робочі місця, пов"язані з фінансовим сектором опосередковано. Звільняються юристи, ріелтори і навіть шофери фірм, що забезпечують доставку банківських співробітників до їхніх робочих місць.

У 2001 році через кризу IT-индустрії було звільнено майже 40000 чоловік, а в подальші роки ця цифра виросла до 100 тисяч. Як вважають аналітики, нинішні потрясіння набагато серйозніші, а значить і число співробітників фінансового сектора, що втратили роботу, буде куди значніше, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «34 тисячі американських банкірів втратили роботу через кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі