неділя, 26 серпня 2007 15:38

34 чеських міста виступили проти ПРО США

Тридцять чотири міста Чехії утворили союз проти розміщення елементів американської протиракетної системи в країні. Більшість жителів Польщі також не схвалили розгортання бази ПРО.

У Чехії найактивніше проти будівництва американської станції радіолокації виступають голови муніципальних органів центральних і західних районів країни. З тридцяти чотирьох підписів мерів 27 доводиться на міста цього регіону, тому що саме тут передбачається розмістити радар системи.

Нове впливове об"єднання мерів повинне примусити уряд відмовитися від планів розгортання РЛС.

У сусідній Польщі, де можуть з"явитися американські ракети-перехоплювачі, населення також висловлюється проти "оборонних" планів США. Згідно даним опитування, проведеного дослідницьким центром CBOS, п"ятдесят шість відсотків жителів країни незадоволено можливим будівництвом бази ПРО, і тільки 28% - висловилися "за".

Вивчення громадської думки проводилося у серпні. Опитування охопило 859 жителів Польщі. Аналогічне дослідження провели у липні 2007 року. Тоді розгортання елементів американською ПРО по своїй країні підтримали ті ж 28% респондентів, а 55% опитаних виступили "проти", передає РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «34 чеських міста виступили проти ПРО США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі