вівторок, 22 травня 2007 18:55

3 тонни боєприпасів здали на металобрухт у Криму

У Криму в одному з джанкойських підприємств, що займаються прийомом металобрухту, виявлено 2400 одиниць боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни загальною вагою близько 3 тонн. Про це повідомили в прес-службі Головного управління МНС України в АРК.

Повідомлення про знахідку великої кількості боєприпасів поступило в Джанкойський міськвідділ МНС 21 травня. Негайно на місце НП виїхали співробітники МНС, СБУ, МВС і прокуратури.

Артилерійські снаряди калібру 45 міліметрів і гранати знаходилися серед іншого привезеного металу в металевих бочках і мішках. Підприємство, де виявлені боєприпаси, знаходиться в промзоні, далеко від житлових масивів.

За оцінкою фахівців, у разі вибуху одного снаряда радіус ураження склав би близько 50 метрів, проте при загальній детонації ця цифра збільшилася б у десятки разів.

У даний час майданчик з боєприпасами охороняється співробітниками МВС і МНС. Правоохоронні органи проводять слідчі заходи. Проводиться підготовка до знищення боєприпасів, передають Подробности.

Зараз ви читаєте новину «3 тонни боєприпасів здали на металобрухт у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі