вівторок, 17 квітня 2007 13:50

3 тисячі нелегальних літаків виявила ФСБ в Росії

17 квітня директор ФСБ Микола Патрушев на сьомому засіданні Національного антитерористичного комітету заявив, що, за даними Ространснагляду і правоохоронних органів, станом на 1 січня 2007 року в Росії виявили понад 2 тисяч 800 незареєстрованих літаків і вертольотів.

За словами Патрушева, уповноважені органи з контролю й нагляду у сфері транспорту не володіють повними даними про власників повітряних суден, фактичну їх кількість і стан авіаційної техніки, а також можливостями доступу до неї сторонніх осіб.

2006 року в авіації загального призначення відбулися чотири авіакатастрофи й дві аварії, які призвели до людських жертв, зазначив Патрушев. Він наголосив, що експлуатація незареєстрованих і несертифікованих літаків може призвести до серйозних аварій з наслідками, які можна порівняти з терактами.

11 квітня працівники правоохоронних органів виявили в Істринському районі Підмосков"я, неподалік від селища Крючкове, нелегальний аеродром, на якому було 19 одиниць льотної техніки: літаки й вертольоти. Всі літальні апарати опечатали, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «3 тисячі нелегальних літаків виявила ФСБ в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі