неділя, 03 червня 2007 11:44

28 млн грн незаконно перевів у готівку кримчанин за допомогою фіктивних фірм

Кримські правоохоронці затримали жителя Ялти, який довгий час займався фіктивним підприємництвом і переводив у готівку великі суми грошей. У прес-центрі МВС України в АРК повідомили, що раніше судимий ялтинець створив десяток "будівельних фірм-примар", через які здійснював конвертацію грошових коштів з безготівкової форми в наявну. Співробітники МВС встановили, що тільки за 2006 рік власник центру конвертації в одному з крупних банків Ялти перекачав на свої рахунки і перевів у готівку 27,5 мільйонів гривень.

Ялтинця правоохоронці затримали на "гарячому": при виході з банку з портфелем, в якому знаходилася чверть мільйона гривень. Гроші чоловік повинен був передати клієнтам, що користуються його центром конвертації. Під час огляду особистих речей і автомобіля злочинця оперативники виявили безліч бланків бухгалтерських документів, договори, накладні і печатки фіктивних фірм. Під час обшуку в офісі і за місцем проживання знайшли ще ряд документів, які підтверджували "тіньову" діяльність підприємця і легалізацію незаконно отриманих грошових коштів.

"Вилучені договори, які заключили з будівельною фірмою на пайове будівництво житлового будинку в Ялті, документи на придбання декількох земельних ділянок на Південному березі і папери, які підтверджують право на викуп об"єктів нерухомості на ПБК і елінгу в Севастополі", - повідомили в міліції Криму.

Зараз проводяться оперативно-розшукові заходи щодо документування факту фіктивного підприємництва і легалізації грошових коштів, за наслідками яких буде порушено кримінальну справу за декількома статтями Кримінального кодексу України, передають MIGnews.

Зараз ви читаєте новину «28 млн грн незаконно перевів у готівку кримчанин за допомогою фіктивних фірм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі